bostader-stockholm.se: Bostad i Södermalm

Bostad i Södermalm

Om Södermalm Södermalm, även kallad Söder, är en stadsdel i Stockholm som är belägen i innerstaden. Stadsdelen ligger endast 1 km söder om Stockholm city. Stadsdelen var tidigare arbetarnas samhälle men under tidigt 1900-tal växte området och är idag ett av Stockholms mest populära bostadsområden. Söder är idag känt för mysiga caféer och retrobutiker, men det finns också gott om gröna parker i denna stadsdel.

<s´/span>

Kommunikationer på Södermalm Många av Stockholms innerstadsbussar passerar Söder, vilket gör det enkelt att ta sig till och från stadsdelen. Från kommunikationspunkten Slussen, går många innerstadsbussar. Från denna punkt möts också tunnelbanans alla linjer, som alla passerar T-centralen på bara några minuter.

 

Service på Södermalm På Söder är utbudet av butiker och caféer stort. De populära köpcentrumen Ringen och Skrapan ger stora nöjes- och inköpsmöjligheter. På kultgatan ”Götgatan” finns också en mängd olika butiker som erbjuder bra shopping. Söder är en stadsdel med mycket kultur och därför finns det många teatrar och konstgallerier här.

 

Länkar om Södermalm:

Karta över Södermalm
Facebook-sida för Hyrsbostäder i Södermalm

Mere i denne kategori: « Gamla stan Östermalm »

Icon CO2 neutral website English transparent.png